Η κονικλοτροφία είναι κάτι παραπάνω από μια επιχειρηματική δραστηριότητα για την οικογενειακή Φάρμα Γιανναρέλης στο Γόνιμο Σερρών. «Η κονικλοτροφία είναι σχέση ζωής. Είναι έρωτας», λέει ο ιδρυτής της φάρμας, που με αφετηρία το 1982 ακολούθησε ένα συνεπές σχέδιο καθετοποίησης. Μέσα από επενδύσεις άνω του 1,8 εκατ. ευρώ, η σερραϊκή φάρμα διαθέτει σήμερα μια υπερσύγχρονη μονάδα, δυναμικότητας 2.000 κονικλομητέρων. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Γιανναρέλη, η φάρμα προμηθεύει την ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αττική, καλύπτοντας το 75% των αναγκών της, ενώ στη χονδρική τροφοδοτεί την αγορά του Ρέντη. Η φάρμα δρομολογεί, μάλιστα, τη δημιουργία μικρού αναπαραγωγικού κέντρου, προκειμένου να καλύψει τόσο τις ίδιες ανάγκες, όσο και άλλων μονάδων. Παράλληλα, εξετάζει την προοπτική δημιουργίας μονάδας παραγωγής ζωοτροφών. Η τυποποίηση αποτελεί βασικό στοίχημα για την επιχείρηση, που πειραματίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, με τα πλάνα της να εκτείνονται μέχρι και στην παραγωγή έτοιμων γευμάτων.

Διατροφική αξία

Το κρέας του κουνελιού αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας, και σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες αποτελεί την κύρια πηγή κρέατος.Το κρέας του κουνελιού είναι το πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες καί το πιο φτωχό σε θερμίδες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κρέατα.

Περιεκτικότητα σε πρωτείνες

Το κρέας του κουνελιού χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας.Το κρέας του κουνελιού ενδείκνυται να χρησιμοποιείται προνομιακά για την πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης και τις διαταραχές του μεταβολισμού των λιπών (παχυσαρκία)..

Ελληνικό κουνέλι ΣερρώνΕπαγγελματική εκτροφή κουνελιών.